Оценка на читателите: / 1
СлабоОтлично 
Водните скулптури на Мартин Уо 5.0 out of 5 based on 1 votes.

lskulptВъв всяко едно отношение водата е уникално творение на природата. Погледната отблизо разкрива нейната сила и красота. Слава богу макро фотографията пък ни дава тази удивителна възможност - да видим невероятните форми и микросвят на водата.

Може би любителите на този фотографски жанр са чували името Мартин Уо - един изключително интересен фотограф който посвещава голяма час от времето си в заснемане и изучаване на формите на водата.

Така наречените течни скулптури на Мартин Уо са невероятни като отделни парчета на фотографското изкуство, но още по-удивително, когато се разглежда като серия. Тяхното разнообразие по отношение на цвят, състав и подход е забележително, като се има предвид сравнително ограниченият обхват на работата му. Той улавя водни капки и различните форми на водните плясъци  в идеалния момент, за да се създаде сюрреалистичен и напълно завършен момент, който едва ли не прилича на нарисуван с фотошоп. "Чрез промяна на размера, скоростта и позицията на капки, както и на цвят, вискозитет и повърхностно напрежение, Мартин създава панорама на цвят, движение и интриги" .

http://www.liquidsculpture.com/index.htm

 

liquidsculpture1

liquidsculpture116827

liquid sculpture

martin-waugh-liquid-sculpture-fluessigkeit-photos-art-carnival-4

liquidsculpture116899

martin-

liquid

liquid1

liquid2