Оценка на читателите: / 6
СлабоОтлично 
Когато селфито стане 3D селфи 5.0 out of 5 based on 6 votes.

doob 3d selfie

Толкова популярно днес е да си направиш селфи с телефона или фотоапарата и то на всевъзможни места. На улицата, у дома, във въздуха или качен на някоя висока сграда. Сам, с кучето или с група приятели? Всичко зависи от настроението, фантазията и идеите ви. Но няма ли да е още по-интересно и забавно човек да си направи 3D селфи?

Да, да и това вече е измислено. Вече можеш да направиш триизмерно изображение на самия себе си. Звучи ли ви добре?

Американската компания DOOB-3D предлага на всеки желаещ да получи собствено много точно миниатюрно 3D копие във вид на пластмасова фигурка.
От фирмата са инвестирали в 54 фотоапарата Canon EOS Rebel T5i, които са наредени в 9 редици по 6 броя и така едновременно снимат човека стоящ във високотехнологичния павилион от всички страни, като създават 54 броя, 18-мегапикселни изображения.

doob 3d selfie 01

Чрез специален софтуер се обединяват снимките от всичките камери и се прави триизмерен модел, който след това чрез цветни 3D принтери се разпечатва със не толкова бързата скорост около 28 милиметра в час. Така че отпечатването на малка фигурка отнема по няколко часа.

Служител на DOOB-3D сподели, че клиентите им са доста креативни и проявяват много голяма фантазия, докато позират във високотехнологичния павилион. Някои от тях дори събличали дрехите си. От компанията не отказват такива снимки, но политиката им е след това да не правят корекции... ако случайно някъде си личи провиснало коремче примерно :)

doob 3d selfie 02

doob 3d selfie 03

doob 3d selfie 04

А Цената? 10 см фигурка е 95 долара, а 35 см е почти 700 американски долара. Но ако случайто искате да се възхищавате на собствено 3D копие в реален размер, ще трябва да се бръкнете с петцифрена сумичка в зелени шумолящи хартийки.

Май се отказах да правя 3D селфи на тъщата. Ще ми излезе доста скъпа, затова ще си я щракам с телефончето. класически селфита ще си правим, за да може дъщеря й да си ги окача в рамки.