Фото новини

Оценка на читателите: / 6
СлабоОтлично 
Новият фотоапарат Fujifilm X Pro2

Японската компания Fujifilm пуска на пазара новия безогледален фотоапарат X-Pro2. Заместникът на предишният модел X-Pro1 е с резолюция 24,3 мегапиксела и разполага с 23,6 х 15 мм матрица X-Trans CMOS III APS-C. Светлочувствителността, която може да зададете по време на снимки е от 200 до 12800 ISO. Като има и режим, при който може да достигне и до 51200 ISO.
Оценка на читателите: / 16
СлабоОтлично 

Fujin за почистване на фотоапарат

Точно такъв фотографски уред не сме очаквали, че ще излезе на пазара, но вече е факт.


Фотографите много добре знаят колко е важно огледално-рефлексния фотоапарат (DSLR - digital single lens reflex) да бъде поддържан чист не само отвън а и отвътре. Прахът и мръсотията само чакат да отвъртим обектива и веднага полепват по огледалото и матрицата. След това като видим готовите снимки и се започва едно почистване на петна от кадрите с Фотошоп или друга програма за редакция на изображения.

Оценка на читателите: / 1
СлабоОтлично 
Фото новини за Nikon D4s 2014
Един от най-чаканите апарати в началото на тази година е Nikon D4s. Появиха се слухове от доста източници, че официалния дебют на модела ще бъде през следващата седмица и по-точно на 25 февруари.

Според наличната информация ще видим фотоапарата и на The Photography Show и WPPI, които ще се проведат в Обединеното кралство.
Оценка на читателите: / 4
СлабоОтлично 
Hasselblad Lunar Module Pilot Camera
Hasselblad Lunar Module Pilot Camera, който е стоял на предната част на скафандъра на астронавтите от Американската космическа агенция (NASA), ще бъде продаден на търг, в края на март 2014 година.

Интересното в случая, е че това е единствения оцелял апарат, който "се е завърнал" от мисиите на Аполо до луната.