Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

nikoncoolpix8000

Най-тънкият* в света фотоапарат с 10-кратно широкоъгълно увеличение. Обективът на NIKKOR със стъкло с изключително ниска дисперсия (ED) гарантира отчетливи резултати независимо дали правите снимки или снимате видеоклипове с висока резолюция, а 10-кратното увеличение предлага превъзходна свобода на композиране, за да можете да снимате всичко – от внушителни широкоъгълни и отдалечени телефото снимки до изключително детайлни изображения в близък план при макрорежим.

 

 

 

 

Усъвършенстваната система за контрол на светкавицата осигурява по-естествено изглеждащи резултати, когато снимате при слабо осветление, а невероятно ясният 7,5 см (3 инча) LCD дисплей с висока резолюция подобрява както снимането, така и възпроизвеждането. Със своя тънък корпус, предлагащ изключителна преносимост, COOLPIX S8000 е чудесен и стилен начин да откриете творческите си заложби при заснемането на света.

S8000 е идеален за онези, които искат фотоапарат, който прави снимки с изключително качество, без да е необходимо да носят обемист фотоапарат или да губят време да коригират настройки. Той е лесен за употреба, с широк набор автоматични настройки, включително четири разширени функции против размазване, предлага 14,2 мегапиксела, а със своето бързо време за стартиране и автофокусна система от класа  на DSLR фотоапаратите е готов за снимка за миг. А когато една снимка не е напълно достатъчна да улови действието, можете незабавно да запишете HD видеоклип, като използвате отделния видео бутон. Функцията за видеоклипове с висока разделителна способност (HD) със стерео звук предлага резолюция от 720p и ще улови цялото действие с внушителните 30 кадъра в секунда.

Високо качество

nikoncoolpix8000front

Широкоъгълният обектив NIKKOR с 10-кратно оптично увеличение и обектив със стъкло с изключително ниска дисперсия (ED) осигуряват кристално ясни резултати, независимо дали правите статични снимки или снимате видеоклипове с висока резолюция (HD). Той ви дава и свободата да правите както красиви, детайлни снимки в едър план на вашия обект в макро режим (можете да се доближите на един сантиметър), така и впечатляващи широкоъгълни и отдалечени телефото снимки – идеално, ако трябва да снимате целия футболен отбор.

Усъвършенстваната система за контрол на светкавицата осигурява по-естествено изглеждащи резултати, когато снимате при слабо осветление, а невероятно ясният 7,6-сантиметров (3-инчов) LCD дисплей с висока резолюция (921 хил. точки) подобрява както снимането, така и възпроизвеждането, с минимални отразявания дори при ярка слънчева светлина.

Креативен контрол

nikoncoolpix8000back

COOLPIX S8000 е оборудван с креативен контрол – нов начин за коригиране на снимките без използването на компютър. Яркостта, наситеността и оттенъкът на цветовете могат лесно да бъдат коригирани чрез въртящия се мултиселектор, за да гарантират, че снимката ви изглежда точно така, както искате.

Изключително качество на изображенията

S8000 прави лесно заснемането на резки изображения дори при движещи се обекти или когато снимате, държейки фотоапарата в ръка при вечерни и нощни сцени, благодарение на четирите функции против размазване. ISO 3200 светлочувствителността намалява риска от размазани изображения при бързо движещи се обекти или при слабо осветление и се допълва от VR (намаляване на вибрациите) с отместване на леща в обектива. Това намалява ефекта от люлеенето на фотоапарата, особено при слабо осветление или когато фотоапаратът не е стабилен. Усъвършенстваното улавяне на движението ще компенсира, ако има движение от страна на фотоапарата или обекта, което е страхотно, ако снимате спортни сцени през нощта или на закрито. И накрая, ако изберете функцията за селектор за най-добра снимка (BSS), фотоапаратът ще заснеме максимум 10 последователни снимки и ще запази най-качествената.

nikoncoolpix8000up

Системата за обработка на изображенията е оптимизирана на базата на оригиналната концепция за обработка на изображенията на Nikon – EXPEED. Можете също да зареждате фотоапарата от компютър или лаптоп с USB адаптера за зарядното устройство, когато наоколо няма контакт.

COOLPIX S8000 има привлекателен алуминиев корпус с гумено покритие за по-добър захват и се предлага в три цвята: черен, кафяв и сребрист.

 източник: Никон България пресцентър