Оценка на читателите: / 4
СлабоОтлично 
Nikon D3100 ревю 5.0 out of 5 based on 4 votes.

Nikon D3100 reviewУчудващо лесният за използване D3100 е разковничето, което позволява на всяко семейство да прави хубави снимки. Винаги когато моментът изисква да се направи семеен портрет или да се уловят с голяма рязкост първите стъпки на прохождащото бебе, ръководният режим ви показва как да направите разкошни снимки за нула време.

D-Movie ви позволява да записвате клипове с пълна HD резолюция и да улавяте действието с превъзходно качество – както през деня, така и през нощта. Усъвършенстваната система на Nikon за обработка на изображения EXPEED 2 увеличава до максимум характеристиките на 14,2-мегапикселовия CMOS сензор, за да се радвате на изключително ясни изображения с живи цветове. Невероятно лек за огледално-рефлексен фотоапарат, D3100 ви позволява да правите с лекота снимки, на които семейството ви изглежда чудесно, където и да отидете.

14.2 megapixel DX-format CMOS image sensor

EXPEED 2: Nikon's advanced image processing engine

High ISO (100-3200) light sensitivity - extendable up to 12800

GUIDE mode: intuitive in-camera assistance

D-Movie: full HD (1920 x 1080) movie clips

Nikon D3100 фото новини 2010

14,2-мегапикселовият СMOS сензор с формат DX осигурява реалистични изображения с живи цветове, по-малко шум и плавна градация на тоновете.

Системата за обработка на изображенията EXPEED 2осигурява по-добър запис на филми, висока чувствителност и максимално качество на снимките.

Висока ISO (100-3 200) светлочувствителност – може да се увеличава до 12 800: автоматична настройка на ISO, която може ръчно да се увеличава до ISO 12 800 с помощта на настройката Hi2. Позволява по-високи скорости на затвора, като намалява значително риска от размазване на изображенията при снимане на бързо движещи се обекти или при слаба светлина.

РЪКОВОДЕН режим: бърза и лесна за използване вградена във фотоапарата функция за помощ. Задава ви въпроси за снимката, която искате да направите, и автоматично оптимизира настройките на фотоапарата за максимално добри резултати. На дисплея се появяват пробни снимки, които да ви покажат какво ще се случи със снимката ви, ако приложите предложените настройки.

D-Movie – видеоклипове с пълна HD резолюция (1920 x 1080): записва красиви видео клипове с висока разделителна способност (HD) със звук. Големият сензор и високата ISO чувствителност на фотоапарата предлагат изключително качество на изображенията. Можете да използвате обективите NIKKOR, за да получите кинематографични ефекти и да правите елементарни редакции на клиповете си в самия фотоапарат, например да изтривате сцени или да запазвате отделни кадри като снимки.

Визуализиране на изображението от визьора върху дисплея с автоматичен селектор на сцени улеснява композирането на снимки с помощта на LCD монитора. Автоматичният селектор на сцени избира най-добрия режим за сцената и обекта, който искате да снимате, а системата за автоматично фокусиране със следене през цялото време (AF-F) задържа обектите на фокус, без да е необходимо да натискате копчето за освобождаване на затвора.

Големият 7,5-сантиметров (3-инчов) LCD екран улеснява прегледа на важните данни за фотоапарата и превръща разглеждането и редактирането на снимките и филмите ви в удоволствие.

Изключително точната 11-точкова автофокусна система предлага бързо и прецизно покритие на автоматичния фокус в кадъра. Четири зонови автофокусни режима, включително 3D проследяване, осигуряват заснемането на отчетливи изображения, независимо дали обектът е извън центъра, движи се бързо или е напълно непредвидим.

Активната технология D-Lighting запазва детайлите в преосветените участъци и сенките, за да получите невероятни снимки с естествен контраст.

Контролите на изображенията ви дават възможност да настроите изгледа и разположението на снимките преди да ги направите. Можете да избирате от шест настройки: стандартно, живо, неутрално, черно-бяло, портрет и пейзаж.

Разширените вградени функции за редактиране ви позволяват да обработвате и подобрявате снимките и филмите си в самия фотоапарат. Предлага техники като корекция на ефекта на червените очи и бързо ретуширане, както и поредица от филтърни ефекти.

Двойна вградена прахопочистваща система: Системите за почистване на сензора за изображения и за контрол на въздушния поток не позволяват натрупване на прах върху сензора на фотоапарата, за да получавате ясни снимки без петна.

Леко тяло и изключителна ергономичност: сигурният захват прави боравенето с фотоапарата изключително удобно. Специалните контроли за често използваните функции, като визуализирането на изображението от визьора върху дисплея, D-Movie и освобождаването на затвора, превръща работата с тях в истинско удоволствие.

Използвана информация и снимки от Никон България