Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

Samsung NX200Световният лидер в дигиталните медии и цифровите технологии Samsung Electronics, официално представи новия NX200 –  компактен фотоапарат, който гарантира изображения с професионално качество.

Новият NX200 се отличава с първокласни функции, сред които 20,3 мегапикселов APS-C CMOS сензор, висока скорост на снимане (включително 100ms преден автоматичен фокус), широк диапазон ISO (100-12800), HD видео запис и уникалният обектив на Samsung i-Function.

Благодарение на множеството функции, вградени в компактен корпус със стилен дизайн, с новия NX200 вече не е нужно да избирате между стил и висококачествени изображения. Новото предложение на Samsung обещава приятно изживяване, което ще разгърне вашата креативност до максимум.

Новият NX200 е перфектната комбинация между стилен дизайн и оптимално представяне – компактна и лесна за използване камера осигурява DSLR качество на изображенията. Фотоапаратът впечатлява с 20,3-мегапикселов APS-C CMOS сензор, разработен от Samsung, който дава високо качество на изображението и разкрива всеки детайл на кадъра. NX200 позволява високоскоростно снимане, като достига Advanced AF скорост от 100ms. Благодарение на своя Fast Boot и възможността за последователно снимане на седем кадъра в секунда, NX200 дава перфектната възможност да се улови действие за части от секундата. И за да не бъде изпуснат никога момента, камерата позволява местене от кадър на кадър само в рамките на 400ms.
Samsung NX200
В допълнение, широкият диапазон от ISO на камерата (100-12800, покриващ седем степени) предоставя живописен цвят и изострени детайли, дори в тъмни ситуации или при снимки на движещи се обекти. За да уловите даден момент на клип, NX200 предоставя впечатляващата възможност за 1920x1080/30p (H.264) HD видео запис и стерео звук. Всичко това е включено в компактен и гладък корпус с уникална метална изработка, достатъчно лек, за да се носи навсякъде в джоба на якето и достатъчно стилен за камера, с която да се гордеем.

Лекотата на използване на NX200 е уникална по рода си – обективът на Samsung i-Function 2.0 позволява на потребителя да контролира редица параметри, без да се налага да сваля поглед от снимката.  NX200 е напълно съвместим с широка гама от девет различни i-Function обектива, които дават възможността, бързо и лесно чрез бутона и пръстена на обектива, да се  превключват скоростта, степента на отваряне на блендата, EV, BV и ISO. С подобрения i-Function 2.0 на NX200 потребителите могат да избират между шест различни Smart филтъра и функция за интелигентно приближаване от обектива, ако снимат в Lens Priority Mode. Новите предложения от i-Function обективи се предлагат с фокусни разстояния 18-200 мм, 16 мм, 60 мм и 85 мм.

Samsung NX200

„С NX гамата станахме пионер в системата за компактни апарати, която позволява на всички потребители да получат резултатите, които винаги са искали от своите снимки, без да се налага да управляват сложни менюта или да пренасят тежко и неудобно оборудване. NX200 е следващата стъпка в осигуряването на амбициозна аматьорска картина с първокласно качество чрез комбинация от професионално стандартни функции като 20,3 мегапикселов APS-C CMOS сензор, високоскоростно улавяне, широк диапазон от ISO и възможност за заснемане на HD видео. С технология като тази, вградена в стилен с удобен корпус, NX200 e идеалното средство за постигане на професионално качество с компактен фотоапарат”, обяви г-н Мионг Съп Хен, старши вицепрезидент и директор на Digital Imaging Business в Samsung Electronics.

Фотоапарат Samsung NX200

„NX200 е въплъщение на постоянния ангажимент на Samsung да бъде водещ в производството на най-съвременните технологии, отговарящи на нуждите и знанията на потребителя. Доказваме, че технологията не е необходимо задължително да бъде сложна, за да дава всеки път чудесни резултати”, коментира още г-н Хен.

Креативност без усилия и граници

Едно от основните неща, чрез които Samsung NX200 се откроява е, че дава на потребителите възможност да покажат своята креативност, благодарение на набор от забавни и лесни за употреба функции и настройки. Камерата разполага с десет различни Smart филтърни ефекта, шест от които могат да бъдат лесно достъпни чрез i-Function обектива. Това позволява на потребителя да улови уникален творчески образ на даден предмет, без да се налага да сваля поглед, за да сменя филтъра. Новият NX200 включва също и Magic Frame технология, която позволява на ентусиастите да оформят своите снимки с тринадесет различни типа рамки – от корици на списания до ваканционни теми за забавно споделяне на снимки със семейството и приятелите.

Samsung NX200

Професионално представяне

Със своя Smart Panel, NX200 прави перфектни снимки лесно и безпроблемно, дори в ръцете на най-големия новобранец. Уловените висококачествени изображения могат да бъдат наблюдавани в брилянтно качество на 3.0” VGA AMOLED дисплей с интуитивно управление чрез Smart Panel. Дисплеят има и функцията Hot Key, позволяваща на потребителите да прескочат лесно до основните функции и желаните кадри, без необходимост от ровене в сложни менюта и натискане на дълги поредици от бутони.
Samsung NX серия
Откриване на нови хоризонти

С помощта на вълнуващите нови възможности и най-модерните технологии от Samsung, NX200 дава възможност на потребителите да заснемат много повече от техните преживявания. Новата функция Panorama позволява на фотографите да направят удължени снимки на големи обекти или да включат изображението в 3D сцена, буквално „съживявайки” заснетото. За да съхраните още повече спомени за идните поколения, Samsung добавя и функцията Sound Picture, така че малък откъс от звук да може да се запише към снимката и да придружава неподвижното изображение.

За повече информация относно Samsung NX200 можете да посетите www.samsung.com/NX