Оценка на читателите: / 1
СлабоОтлично 
Samsung WB750 - перфектния аксесоар за съвременния пътешественик 5.0 out of 5 based on 1 votes.

SAMSUNG WB750IFA 2011, Берлин – 9 септември 2011 г. – Samsung electronics Co., Ltd, световен лидер в дигиталните медии и цифровите технологии, официално представи революционния фотоапарат WB750. Моделът може да се похвали с най-новия BSI сензор на компанията, който осигурява последователни професионални изображения с широка гама от уникални характеристики.

За първи път в компактна камера на Samsung са включени три ключови компонента – CMOS сензор, обектив и Digital Signal Processor – поредните нововъведения на Samsung, показващи пионерската позиция на компанията на световните пазари.

 WB750 впечатлява с най-дългото увеличение сред компактните камери на Samsung – 18х оптично увеличение, 24х Smart увеличение и 24-милиметров ултра широкоъгълен обектив.

WB750 се присъединява към Samsung WB700 като перфектния аксесоар за съвременния пътешественик, гарантирайки силни оптични характеристики, благодарение на които никой специален момент няма да бъде пропуснат – независимо дали става дума за градски кадър, романтично пътуване или почивка на спокоен планински хребет.

Благодарение на 12,5-мегапикселовия BSI CMOS сензор, снимането на последователни професионални снимки с WB750 е по-лесно от всякога. Внедрена за първи път в компактна камера, тази иновативна BSI CMOS технология значително намалява шума и размазването на изображението като  предоставя ясни и прецизни снимки и видео дори при наличие на слаба светлина. Оборудван с високоскоростен и последователно снимащ бутон на десет кадъра в секунда и запис на видеоклипове 1000 кадъра в секунда, моделът гарантира невероятно качество в реално време.

WB750 дава на потребителите най-доброто от двата свята: висококачествени цифрови снимки и Ful HD видео за невероятна дълбочина на цвета и детайлите. Сложната Dual Capture функция на Samsung обединява и двете, като позволява да направиш 10-мегапикселови снимки едновременно със запис на видео в пълно 1080р качество.

Когато скоростта е от голямо значение, CMM позволява на потребителите с лекота да създават видео клипове във Full HD формат. Чрез възможността за добавяне на набор от специални ефекти към вашите снимки и видеоклипове, снимането на вашия уникален личен филм е бързо, лесно и приятно. Вместо да се налага да качвате съдържанието на компютър, функцията ви позволява да развиете творчеството си като съпоставяте снимки и видео в един тематичен файл на самото устройство, добавяйки на място впечатляващи ефекти и музика. Movie Maker гарантира насладата от моментите на вашето пътуване с пълно качество на картината.

SAMSUNG WB750 rear

Г-н Мионг Съп Хан, старши заместник-председател и ръководител на Digital Imaging Business в Samsung Electronics, коментира: „Ние разбираме желанието на потребителя да улови изключително високо ниво на детайла и вярваме, че подобрената функция за приближаване и ултра широкият ъгъл на заснемане на WB750 със сигурност отговарят на тези изисквания. Неговият портативен дизайн го прави идеален спътник за пътуване, благодарение на който нито един паметен момент няма да бъде забравен”. „Уникалните функции на WB750 доведоха до възможност, която предоставя висококачествена картинна технология, забавни опции и перфектно средство за развитие на творчеството, особено за хората в движение”, завършва г-н Хан.

Вдъхни живот на твоите снимки

Със своята гама от Panorama функции, WB750 помага за създаването на чувство за динамика в изображенията. Независимо дали изображението е вертикално или хоризонтално, Live Panorama, 3D Panorama или Action Panorama ще ви позволят да съхраните най-добре спиращи дъха гледки или незабравим миг от почивка с приятели. Множеството функции гарантират задоволяване на вашите фотографски нужди: Action Panorama, например, проследява движещ се човек или предмет със статичен фон за да запише изображението в рамките на една снимка, докато функцията Live Panorama позволява лесно улавяне на големи групи от хора като просто задържите натиснат бутона за снимане и придвижите апарата върху картината. Функцията позволява също така визуализиране на цялата сцена, която тъкмо сте уловили чрез LCD. Благодарение на опцията 3D Panorama пък се вдъхва живот на снимките – един обектив и един сензор създават триизмерно изображение, което да „разкаже” най-добре пред семейството и приятелите спомените от вашата почивка.

SAMSUNG WB750 front

Впечатляващо качество във вашите ръце

Иновативният HDR на камерата гарантира изобилие от цветове в целия цветови спектър и прави снимките от WB750 живописни, пъстри и детайлни. Благодарение на него може да се правят хипер-реалистични изображения без използването на софтуер за редактиране на снимките. HDR дава допълнителна степен на яснота на изображенията, независимо дали улавяте езеро по време на залез или озеленена улица с изгряващо слънце. Новият WB750 дава на снимащия възможност за реализация на артистичните виждания, като създава различен и по-голям обхват на осветеност в перфектна експозиция на всички области. Специалната HDR функция на камерата гарантира, че притежателите на WB750 могат без никакви компромиси да пресъздадат творческите си виждания в снимки чрез последния писък на модата в технологиите.

Със Smart Auto 2.0 камерата може да разпознава и автоматично да подбира най-подходящата сценова опция за вашето изображение от избор на 16 опции на картината и 4 вида настройки за видеоклип, помагайки ви да постигнете неповторими резултати.  Така че дори когато трябва да реагирате за секунди, WB750 ви гарантира, че няма да изпуснете нито момент от вашето пътуване и ще го запазите със страхотно качество на картината.

Персонализирайте вашия свят

Да се създадат неповторими снимки с WB750 е още по-безпроблемно, благодарение на функцията Smart Filter 3.0. Голямото разнообразие от ефекти и цветови опции ви позволяват по-лесно да персонализирате вашите изображения. Добавени са нови специални ефекти, за да развихрите вашата креативност: Маслени бои, Анимация, Цветно мастило и специален Cross филтър. Потребителите могат да се насладят на ефектите от тези функции, както по време на снимане, така и след това. Специалният Zooming shot, който може да се използва в режим на сцена, прави създаването на уникални снимки още по-лесно. Експериментирайки с фокуса на изображенията, може да подчертаете центъра на кадъра или да откроите дадена част от изображението, като същевременно останалата част се замъглява за по-силен ефект.

SAMSUNG WB750

Творчество без граници

Специално създадените  персонализирани възможности за снимане гарантират на напредналия потребител пълен ръчен контрол, позволявайки минимално  автоматично регулиране на процеса. Aperture Priority и Shutter Priority настройките позволяват на потребителя да експериментира със скоростта на затвора и дълбочината на рязкостта, така че снимането на бързо движещи се обекти при слаба светлина да бъде изключително лесно.

Постоянно забавление

Възможността за личен почерк се допълва от Magic Frame функцията, която позволява да изразиш себе си като адаптираш снимките, така че да съвпадат с твоето настроение и твоята личност. Рамковите шаблони, като Wall Art, Old Film, Full Moon, Old Record, Magazine, Holiday, Classic TV и други, са изключително лесни за употреба. Просто насочете апарата към желания предмет, поставете го в рамката на екрана, снимайте и като на магия вашата снимка вече е с уникална рамка.

Интелигентно разпознаване на лицето (IFT)

Когато обектът започне да се движи, бихте могли да се затрудните във фокусирането му. Това престава да бъде проблем с функцията Intelligent Face Tracking, която автоматично разпознава, следва и фокусира върху лицето на човек, когато започне да се движи. Така че, дори да се опитате да уловите специални снимки на приятели, танцуващи на парти, или несигурните първи стъпки на вашето дете, никога няма да пропуснете перфектния кадър.

За повече информация: samsung.com