Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

Untitled-1Преди няколко дни официално излезе последния модел на марката, който е в клас безогледални фотоапрати. Ето как го представиха и от самата компания.

 1. Уникален дизайн на Марк Нюсън
  Тялото на К-01 е с изчистени, прави линии за да се оптимизира както функционалността, така и неговата визуална привлекателност. Бутоните с оригинален дизайн са ефективно разположени по цялото тяло, докато функционалните бутони са подходящо оцветени – червен, за директно виедо заснемане и зелен, за познатият зелен бутон. Ключа за включване на камерата и колелото за смяна на режимите са направени от алуминиева сплав, а слота за картата и конекторите са покрити с предпазна гума. Нещо повече, оригиналният дизайн на Марк Нюсън може да се види във всеки един елемент на К-01 – продуктовото лого, ремъка на камерата, дори и на стартовият екран при пускане на апарата.
 2. Изключително качество на изображението, гарантирано от ДСЛР системата
  Pentax K-01 притежава нов CMOS сензор с размери 23.7 Х 15.7 мм и 16.28 Мегапиксела. К-01 също така е с новият процесор за обработка “PRIME M” за осигуряване на първокласно качество на записа на видео в апарат със сменяема оптика. Той предлага и голям обхват на чувствителността – от ISO 100 до ISO 25600.
 3. Съвместимост с всички PENTAX обективи
  Възможността за смяна на обективите е едно от най-големите преимущества на системите със сменяема оптика. Ето защо, Pentax K-01 е разработен така, че да работи с широката гама от обективи на Пентакс, дори и тези проектирани за класическите фотоапарати с филм.
 4. Качествен видео запис
  Pentax K-01 разполага с възможност за запис на Full HD (1920х1080). Видеото се записва в H.264 формат, а скоростта на запис може да варира – 24, 25 или 30 кдр/сек. К-01 е снабден и с две нови функции – червен бутон за моментален старт на запис на видео и стерео микрофон. Можете да добавите и допълнителни ефекти на записаните клипове чрез Custom Image или да направите серия от клипове чрез Timelapse movie. Pentax K-01 притежава и HDMI type C изход, който позволява едновременен изход на Full HD видео и стерео звук. К-01 разполага и с вход за външен микрофон.pentaxk-01
 5. Нова генерация HDR режим
  HDR режимът, който позволява направата на снимка с голяма динамика чрез комбинирането на три снимки с различна експонация, е усъвършенстван за постигане на още по-големи възможности за изразяване. Режимът вече е достъпен чрез свое собствено място на колелото за избор на режим на снимане. Потребителят може да се възползва от новите добавени функции за избор на една от трите възможности за диапазон в експонацията на трите кадъра, както и от избор на силата на ефекта. Автоматичното позициониране на трите кадъра, благодарение на системата за стабилизация на сензора, позволява ползването на функцията дори и при снимка от ръка.
 6. Голям избор за обработка на снимките
  PENTAX K-01 разполага с Функция цифрови филтри, която ви позволява да обработвате заснетите вече кадри по най-различни начини без да използвате компютър. Можете не само да използвате всичките 19 филтъра поотделно, но и да ги наслагвате един върху друг върху едно и също изображение за постигане на желания ефект.
 7. Тихо, снимане в серия
  С възможността за 6 кадъра в секунда, режимът на Pentax K-01 за високо скоростно снимане е незаменим в моменти, когато трябва да бъдат заснети бързо движещи се обекти в серия от кадри. Неговата безогледална конструкция позволява изключително тиха механична работа, несравнима със съществуващите ДСЛР апарати.
 8. Голям 3.0-inch LCD манитор с 921 000 точки
  PENTAX K-01 е с голям, 3-инчов дисплей с резолюция от 921 000 точки. altШирокият му ъгъл на наблюдение от 170 градуса хоризонтално и вертикално, позволява да виждате ясно изображението и да правите снимки от по-"особени" ъгли.
 9. Оригиналният PENTAX SR механизъм
  PENTAX К-01 притежава оригиналният PENTAX SR (Shake Reduction) механизъм. Тази функция работи с всички обективи на Пентакс, дори и тези от филмовата ера.
 10. Лесни за работа Auto Picture и Scene режими
  Pentax К-01 притежва оригиналният, разработен от Пентакс, Auto Picture Mode, който избира най-подходящият режим за снимане в зависимост от ситуацията. Като резултат от това, фотографът може да се концентрира в композицията и момента за снимка. К-01 предлага и 19 различни Scene режима, които улесняват заснемането в трудни условия или на трудни обекти, като „Нощен портрет”, режим „Домашен любимец” или „Задноосветен силует” чрез обикновено избиране на съответната икона на LCD монитора.alt
 11. Други характеристики
  • TTL мерене с избор от мултисегментно, централно и спот
  • Contrast-detection автофокусна система с 81 избираеми точки
  • DR система за почистване на прах от сензора
  • CTE бял баланс за подсилване на преобладаващите цветове (по залез, напр.)
  • Избор от 4 съотношения на снимките – 4:3, 3:2, 16:9, 1:1
  • Мулти експонация – до 9 кадъра
  • Автоматична компенсация на изкривяванията и хроматичните аберации (само с DA, DFA и FA Limited обективи)
  • Interval Shooting Mode
  • Съвместимост с SDXS и UHS Speed Class 1 карти
 Източник: Вип Трейдинг