Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

pic_001Nikon обяви излизането на пазара на D3S, фотоапаратът, който позволява на професионалистите да управляват непредвидимото и разширява възможностите на екшън фотографите, където и да се намират те.

Конструиран на базата на получилия широко одобрение Nikon D3, D3S издига фотографията при слабо осветление на друго ниво и предоставя нови креативни възможности за заснемане на мултимедийни филми.

Първият фотоапарат на марката с формат FX и възможност за записване на филми с висока резолюция предлага на фотографите изцяло ново ниво на творческа гъвкавост.

D3S е снабден с високочувствителен 12,1-мегапикселов CMOS сензор за формат FX, който работи с ISO диапазон от 200 до 12 800.

 

Функцията D-movie предлага висококачествено заснемане на филми със стерео* звук и опция Save Selected frame (Запазване на избрания кадър) за увеличаване на производителността. Признатата 51-точкова автофокусна система на Nikon предлага висока чувствителност при слаба осветеност и великолепни характелистики при проследяване на бързо движещи се обекти. Усъвършенстваната функция за почистване на сензора намалява възможността за полепване на прах, а трите алтернативни формата на кадъра увеличават гъвкавостта при снимане. Блокът за обработка на изображенията EXPEED и големият буфер ви позволяват да снимате със скорост до 9 кадъра за секунда за по-голям брой серийни снимки. Защитен от здраво, непроницаемо за околната среда тяло от магнезиева сплав, D3S очертава нови граници за професионалната екшън фотография.

*Необходим е съвместим стерео микрофон.