Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

galleryНа 1-ви септември в Лондон Canon представи нов висок клас обектив EF 100mm f/2.8L USM Макро Е, последното допълнение към престижната си L-серия, флагман серията на марката.

 

 

 

 

 

Характеристики:

EF 100mm f/2.8L USM Макро Е е първият от гама EOS снабден с 4 стъпкова хибридна система за стабилизиране в макро(Hybris IS), която стабилизира не само линейни, но и ъглови измествания (ротационна стабилизация). Обектива не се явява като заместник на класическото 100mm макро, а по-скоро като негово допълнение. С възможността за стабилизация до 4 стъпки този обектив се явява перфектен инструмент за макро снимки в движение или при липсва на статив и е разработен за фотографи, които търсят най-високото ниво на оптично качество.

slant_without_cap_001

Обективът е с ниско дисперсионна система лещи (UD), която подтиска хроматичните аберации, а допълнителното покритие Super Spectra ефективно се бори с ореолите и отблясъците, като абсорбира светлината, отразяваща се от сензорите на цифровите фотоапарати или вътрешните елементи на обектива. Освен това покритията Super Spectra осигуряват изображения с точен баланс на цветовете и резки, висококонтрастни резултати.

Кръгла бленда и създава гладко, равномерно боке, което спомага за изпъкването на обектите и премахване на фона, който отвлича вниманието от тях.
Снабден е и с пръстенов ултразвуков мотор (USM) използващ вибрации с ултразвукова честота за почти безшумно задвижване и бързо автофокусиране и 3 степенен ограничител на фокуса.

Като всички останали от L-серията обективът се характеризира със здрава прахоустойчива и водоустойчива конструкция, създадена за професионалисти, работещи при най-разнообразни сурови условия.