Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

eos7daГодини наред X0D серията на Canon беше, естествен избор за запалените фотографи: любители, професионалисти и кандидат-професионалисти, които искат високо ниво на качеството на изображението и функционалност, като изключим про-поредицата 1D. Моделите 10D, 20D и 30D бяха също много успешни и популярни и не беше необходимо много време за да се разбере това. Въпреки това, както всеки друг сектор на пазара на DSLR, има някои много конкуренти, както по отношение на цените, така и на възможности. И така през есента на 2009 Canon официално представи новия цифров огледално-рефлексен фотоапарат EOS 7D.

На пръв поглед камерата много напомня на 50D – несъмнено член на семейството EOS – но при един по-задълбочен анализ личи,  че това далеч не е просто “update” каквито сме свикнали често да виждаме в този клас.  EOS 7D  е замислен като ”по-голям брат” на 50D а не като негов заместител.

Като начало камерата е с резолюция 18 мегапиксела. Онова което обаче ще ви направи добро впечатление още преди да направите и един кадър е визьорът на камерата - 1.0X увеличение и 100% обхват на кадъра са забележимо подобрение в сравнение с 0.95X, 95% при 50D и поставя камерата на същата основа като D300S.

sidebyside

Въпреки това, 7D не е 50D с нов сензор, визьор и ревизирано тяло – други важни промени са новата система за автофокус с процесора DIGIC 4, които позволяват да се получат снимки с високи скорост (до 8 кадъра в секунда) и качество даже при слаба светлина. Моделът е с нов дизайн и притежава 19-точкова система за автоматично фокусиране със широк спектър ръчни и автоматични настройки, а зоните за замерване са 60. Снабден с 3-инчов дисплей и запис на видео във формат Full HD със скорост 30 кадъра в секунда.

Ето и подробностите след краткото ревю:

18-мегапикселов APS-C CMOS сензор
EOS 7D осигурява превъзходна разделителна способност, благодарение на своя 18MP CMOS сензор. Моделът осигурява на фотографите гъвкавост и богати творчески възможности.

8 кадъра в секунда
Можете да заснемете 18 MP 14bit изображения с 8 fps кадрова честота в серия от 126 JPEG снимки с висока резолюция. Всеки фотограф ще улови безупречно всички детайли и цялото действие.

Висока ISO светлочувствителност
За снимане без статив в условия на ниска осветеност EOS 7D ISO предлага с ISO светлочувствителност до 6400. Достъпна е възможност за разширяване на диапазона на светлочувствителността до ISO 12800 за снимане на слабо осветени места, на които не е желателно използването на светкавица.

eos7d

Визьор със 100% покритие
Визьорът със 100% покритие и 1x увеличение осигурява пълен и естествен изглед на обекта. Интелигентният визьор предлага извеждане на информация за заснемането и е първият от този тип в гамата EOS, включващ Двуосен електронен хоризонт, за да осигури перфектно композиране на сцената.

19-точкова система AF с точки от смесен тип
Новоразработеният AF сензор с режими "Зона" и "Точков AF" предлага на фотографа нови начини за избор на точки AF. Всички точки са от смесен тип с централна точка поддържаща както f/2,8, така и f/5,6.

iFCL система за измерване
Новият 63-зонов двуслоен сензор за измерване анализира информацията за фокуса, цвeтовете и осветеността, осигурявайки прецизно и надеждно измерване.

Процесор DIGIC 4
Процесорът “Dual DIGIC 4” на Canon осигурява на EOS 7D способността да пресъздава забележителни цветове в изображенията, заснети чрез CMOS сензора с висока резолюция. DIGIC 4 осигурява също и 14-битова обработка, отлично редуциране на шума, дълъг живот на батерията, функция Разпознаване на лица AF и запис Full HD клипове.

Запис на Full HD клип
Фотоапаратът съчетава забележителни възможности за заснемане на цифрови снимки и запис на Full HD 1080 клипове, включително възможност за избор на кадрова честота и изцяло ръчен контрол.

Интегриран предавател за Speedlite светкавици
EOS 7D е оборудван с функция за управление на няколко Speedlite светкавици без ST-E2 или 580EX II, и притежава вградена светкавица с обхват еквивалент на 15mm широк ъгъл. Разширете своите възможности за снимане със светкавица

3-инчов Clear View II LCD дисплей
3-инчовият Clear View II LCD дисплей е с резолюция 920 000 пиксела, широк зрителен ъгъл и нова здрава конструкция за по-добро наблюдение на изображенията в условия на ярка светлина. Режимът Live View извежда в реално време изображенията на LCD дисплея, предлагайки три режима за автоматично фокусиране.

Корпус от магнезиева сплав, защитен от атмосферни влияния
Корпусът от магнезиева сплав е защитен от атмосферни влияния,подобно на корпуса на широко известния модел на Canon EOS-1N, притежава интегрирана почистваща система за EOS, а затворът е с 150 000 цикъла живот. EOS 7D е създаден да удовлетвори изискванията и на най-взискателните фотографи.

И след всичко казано до тук ето на какво се натъкнах в един форум :))))) ... Колеги моля Ви крайно време е да помислите за нещо такова, стига сме се мъчили да сменяме оптика....

canoneos

източници:www.dpreview.com, www.canon.bg