Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

pentax-k71Pentax е име, което ще предизвика мили спомени за много фотографи, чиито първи SLR опит e бил със Spotmatic, КМ, K1000 или ME Super. Лично за мен доста емоции свързани с марката тъй-като с нея проходих и все още и се радвам. Въпреки че пазарната позиция на компанията не е каквато беше по време на спокойните дни на 35 мм формат, продължава да привлича фото ентусиастите. И разбира се причината не е само носталгията – за момента Pentax все още са единствените, които имат разработена широка гама първокласни лещи APS-C формат, който все по-често доминират в съвременните DSLR-и.

Още когато анонсира К20 марката доказа качествата си – един добре замислен наследник на невероятния К10, заедно с който предлагат много добро качество на изображението в полу-професионалния клас, съчетано с изключително ниво на адаптивност и удобство при работа. От тогава обаче мина доста време и марката реши че е наложително да изкара нещо още по-интересно.

Последното поколение полу-про от Pentax е наистина красиво „създание” и е напълно готов да замени дундестия К20 с малък, лъскав и елегантен на вид апарат в лицето на К7. Нещата обаче изглеждат различни не само от вън – на пръв поглед наподобява К20, но ако се вгледате ще забележите сериозния редизайн и редица други екстри.

1.Издържливо и функционално тяло, по-малко от което и да е друго в този клас:

K-7 е изключително здрав и издържлив със своето шаси, направено от стомана и външен корпус направен от магнезиево-стоманена сплав. Благодарение на 77-те си уплътнения, тялото също така е водо и прахо защитено и осигурява безпроблемна работа в сурови условия, дори и при -10°C. Механизма на затвора също е обновен и осигурява скорост от 1/8000 сек., както и безпроблемна работа до 100 000 сработвания. Въпреки многото възможности, K-7 е един от най-компактните и функционални фотоапарати от средния клас съществуващи на пазара, защото PENTAX използваха богатия си опит в технологичното смаляване на фотоапарата, натрупан още от най-ранните дни на проектирането на филмовите SLR.

 2. Оптичен визьор показващ почти 100% от зрителното поле:

Призмата на K-7 има около 100% покритие на кадъра и увеличение от 0.92X. Също така K-7 идва и с ново матово стъкло Natural-Bright-Matte III, подобряващо ръчното фокусиране.

pentax-k7

3. Продължително снимане в серия с около 5.2 кдр/сек:

Буфера на K-7 е за 40 кадъра в jpeg режим със скорост от 5.2 кдр/сек, което позволява фотографа да следи движението на активен обект или да хване променящите се емоционални състояния на снимания човек.

4. Нов DR II механизъм за намаляване на праха по матрицата

K-7 е снабден с новоразработен DR II механизъм, създаден да предотвратява появяването на петна от прах в изображението, дори когато сменяте обективи в запрашена среда. Чрез преместване на „low-pass” филтъра намиращ се пред сензора със свръхзвукова скорост посредством пиезоелектрически елемент, механизмът оттърсва прахта ефикасно и ефективно, като всеки друг начин за почистване на сензора. Уникалната система „предупреждение за прах” също помага за проверката за петна върху “low-pass” филтъра преди снимки.

5. Високо качество на изображението k-7_14.6_megapixels

- 14.6 ефективни мегапиксела за реалистични изображения: K-7 притежава новоразработен CMOS сензор (23.4mm х 15.6mm) с високоскоростно, четири-канално четене на данните. Чрез значителното намаляване на шума, чувствителността от ISO 100 до ISO 6400 може да бъде използвана без никакви притеснения.

- Високопроизводителен, ултра-бърз PRIME II процесор:K-7 притежава новоразработения PRIME (PENTAX Real Image Engine) II. Новият процесор позволява по-висока скорост на обработка на данните и по-висококочествени изображения с по-богати нюанси и по-точно цветопредаване. Той също така предлага и високоскоростно предаване на видео данни.

 

6.  Ново 77-сегментно мерене k-7_77segmentpattern

Разработена за K-7, усъвършенстваната система за 77-сегментно многозоново мерене значително подобрява точността на измерването на светлината. Чрез прецизно анализиране на различен вид данни (като композицията и формата на кадъра в хоризонтално и вертикално положение и разстоянието до обекта и увеличението) предавани от сензора в тялото, тази система значително подобрява точността на експонацията.

 

7. Нова генерация на SR механизма с по-добър ефект на стабилизация

K-7 притежава разработения от PENTAX SR (Shake Reduction) механизъм, който ефективно компенсира движения на апарата около 2.5 до 4 стопа на блендата. Тази система е съвместима с всички обективи – дори и с обективите, проектирани за филмови тела. Тъй като тази нова система може да държи сензора изправен, независимо от наклона на тялото, тя предлага и някои нови и удобни функции, като автоматична настройка на нивото и ъгъла (в посоките – горе/долу, ляво/дясно и въртене по часовниковата/обратно на часовниковата стрелка), помагайки на фотографа да композира снимката така, както желае.

8. Функция Live View за преглеждане на диплея в реално време с възможност за Face Recognition и бърза серия кадри с AF  

K-7 притежава Live View функция, която позволява на фотографа да гледа изображението на LCD монитора, докато снима. Може да се възползвате от тази функция не само в режим Contrast AF, но и във режима Face Recognition AF, която автоматично и точно фокусира върху лице. Благодарение и на новоразработения механизъм за контрол на диафрагмата, Live View функцията може да бъде използвана и в режим „продължително снимане”, когато огледалото е вдигнато.

9. Висококачествено видео с резолюция 1280 x 720 pixels и 30 кадъра в секунда, с пропорциите на HD телевизионния стандарт

K-7 прибавя и нова функция за запис на видео. Видео клиповете могат да бъдат записвани в три резолюции - 640 x 416, 1536 x 1024 или 1280 x 720 (16:9 high-definition TV пропорции) – с 30 кдр/сек. К-7 също така е екипиран и с HDMI изход и външен стерео вход за микрофон.

pentax_k72

10.Нов AF сензор с 11 wide-frame точки

Новата SAFOX VIII+ wide-frame автофокусна система притежава 11 точки (9 от тях кръстовидни, разположени в средата). Прибавяйки типа на светлината към данните за обработка и значително усъвършенстваните алгоритми, тази АФ система осигурява надежден автофокус надминаващ значително по скорост и точност предишната система.

11. Custom Image функция за лесно създаване на желания ефект

С K-7, ще можете да изберете една от седемте настройки, включително новата „Muted” – позволяваща да направите снимката с приглушени цветове. В допълнение на saturation, tone, contrast и sharpness, вече има възможност за настройка на още 2 параметъра – „key” и “contrast highlight/shadow” до желаните нива. Резултатът от тези и другите настройки могат да бъдат видени веднага използвайки Digital Preview или Live View функциите.

12.  Гъвкава експозиционна система за точна репродукция на кретивната ви мисъл

- Хипер Програма: Функцията Хипер Програма на K-7 позволява на потребителя мигновено да преминава от режима Програма към Приоритет на Скортст или Приоритет на Бленда, с просто завъртане на електронните колелца намиращи се на грипа. За да се върнете в Програмен АЕ режим просто натиснете зеления бутон.

- Хипер Ръчна настройка: Когато снима в ръчен режим, еднократното натискане на зеления бутон ще позволи на потребителя моментално да настрои правилната експозиция за конкретния обект.

- Приоритет на Чувствителност: K-7 има уникалната функция за Приоритет на Чувствителност (Sv), която е програмирана автоматично да избира оптималната комбинация от бленда и скорост на затвора, спрямо избрана от потребителя чувствитеност. Светло-чувствителността може да се изменя мигновено през 1/2 или 1/3 стъпки, чрез завъртането на електронното колелце на задния панел.

- Приоритет на Скорост и Бленда: За пълното използване на предимството на дигиталните камери, които позволяват промяната на светлочувствителността по всяко време, режимът Приоритет на Скорост и Бленда (TAv), автоматично избира подходящата ISO стойност, след като потребителят е избрал комбинацията от скорост и бленда. Това позволява на фотографа да експериментира с по-голям диапазон от изразни средства с лекота.

13. Голям, лесен за виждане 3.0-инчов LCD екран с около 921,000 точки

K-7 има на задния панел голям 3.0-инчов цветен LCD дисплей с около 921 000 точки. Ъгълът на виждане е около 170 градуса, хоризонтално и вертикално.

14. Мощна презареждаща се батерия

K-7 черпи енергия от зареждаща се литиево-йонна батерия с голям капацитет, с която може да издържи заснемането на приблизително 980 снимки**, когато е напълно заредена.

** Според тест определен от PENTAX, когато се използва литиево-йонна батерия D-LI90, без използване на светкавица.

15. Други характеристики:

 1. HDR (high dynamic range) функция за създаване на композирана снимка с голям динамичен обхват, от 3 снимки с различна експонация
 2. Функция за увеличаване на динамичния обхват, която компенсира преекспонираните и недоекспонираните области.
 3. Дигитална levels функця за лесна проверка на цветните нива (levels) на снимката
 4. Автоматична корекция на изкривяванията и хроматичните аберации (налични само с DA- и DFA- обективи)
 5. Контрол на белия баланс, включващ новия CTE режим, който подчертава цветните компоненти при светлината по залез и новия incandescent-tinted fluorescent light режим
 6. Multi-exposure функция, с наслагване на вече заснетите кадри на LCD екрана.
 7. Вграждане на авторски права в снимките
 8. RAW бутон за превключване на файловите формати с едно натискане
 9. 16 филтъра за прибавяне на ефекти на вече заснети кадри. Също има и нова функция за записване на исторя на презаписаните файлове
 10. Специално оцветяване на контролните бутони за лесно разпознаване и бърз достъп, базирано на универсалните цвете.
 11. PENTAX Digital Camera Utility 4 софтуерен пакет, включващ RAW обработваща програма (базирана на SILKYPIX, разработена от Ichikawa Soft Laboratory) и браузър.

pentax_k72

Ефективни пиксели 

14.6 мегапиксела

Сензор 

Общо пиксели: 15.07 мегапиксела
CMOS с филтър за основните цветове
23.4мм x 15.6мм

Дълбочина на цвета 

8 bit (JPEG) or 12 bit (RAW)

Разделителна способност 

JPEG: [14.6M] 4672 x 3104 пиксела, [10M] 3872 x 2592 пиксела, [6M] 3008 x 2000 пиксела, [2M] 1824 x 1216 пиксела
RAW: [14.6M] 4672 x 3104 пиксела
Видео: [0.9M] 1280x720 пиксела, 16:9; [1.6M] 1536x1024 пиксела, 3:2, [0.3M] 640x416 пиксела, 3:2

Чувствителност 

Автоматична настройка, Ръчна настройка: 100~3200 (през 1EV, 1/2EV или 1/3EV стъпка),
има възможност да се разшири до ISO6400, в режим B може до ISO1600 максимум

Стабилизация на образа 

Механизъм за отместване на сензора, макс. 4 бленди

Премахване на прах 

Механизъм за вибриране на low pass филтъра, SP покритие и система за предупреждение при прах

Формати на запис  

JPEG (Exif 2.21), RAW, DCF (Design rule of Camera File system), DPOF (Digital Print Order Form), PRINT Image Matching III

Формати на изображението  

Компресиран: JPEG - Baseline компресия
( :Премиум; : Най-добро, : По-добро, : Добро);
RAW+JPEG : възможно
Компресиран: RAW ( PEF )
Не компресиран: RAW ( DNG )
Видео: Motion JPEG (AVI) 30fps RAW ( DNG )

носител на информация 

SD и SDHC карти памет

Байонет 

PENTAX KAF2 байонет

Съвместими обективи 

Обективи с PENTAX KAF3-, KAF2-, KAF-, и KA- байонет.
* Power zoom функцията се поддържа. K-байонет обективите са използваеми с ограничения. S (М42), 67 и 645 обективите са използваеми с адаптор и ограничения.

Система за фокусиране 

Тип: TTL phase difference detection 11-точккова широка автофокусна система (SAFOX VIII+)
Режими:
 AF-S (единичен автофокус със заключване на фокуса);
 AF-C (следящ автофокус);
 MF (ръчен фокус)
Фокусиращи точки: Автоматичо, Избор, Централна
AF помощна лампа: да

Контрол на експозицията 

Мереща система: 77 зоново TTL мерене с отворена бленда (изолзваща автофокусната информация и др. технически данни от обектива)
Режими на мерене: (1) Полизонално мерене (2) Мерене с приоритет в центъра (3) Точково мерене
Диапазон на измерване: EV 0 - 22 (при стандартна светлочувствителност от 100 ISO с 50mm F1.4 обектив)
Програми: (1) Зелен режим (2) AE Програма [P] (3) AE Приоритет на светлочувствителност [Sv] (4) AE Приоритет на скорост [Tv] (5) AE Приоритет на бленда [Av] (6) AE Приоритет на бленда и скорост [ТAv] (7) Ръчно мерене [M] (8) Х скорост (9) Ръчна скорост [B]
Компенсация на експозицията: ±5 EV
Автоматичен клин: 3 или 5 кадъра със стъпака от ±0.5EV, ±1.0EV, ±1.5EV, ±2.0EV (при 0.5EV стъпкки) или ±0.3EV, ±0.7EV, ±1.0EV, ±1.3EV, ±1.7EV, ±2.0EV (при 0.3EV стъпки)
Заключване на експозицията: възможно

Разглеждане 

Една Снимка, Две Снимки, Индекс (4, 9 , 16, 32 или 81кадърчета), Увеличение (до 32X, възможно е скролиране), Преглед на папка, Завъртане на снимка, Слайдшоу, Хистограма, Прегорял/Черен участък, Календар
Дигитален Филтър: Toy Camera, Monochrome, Retro, Color, High Contrast, Soft, Extract Color, Star Burst, Water Color, Fish-eye, Pastel, Slim, Miniature, HDR, Base Tweaking, Custom

Баланс на Бялото 

Автоматичен, Дневна светлина, Сянка, Облачно, Ел. Крушка, Флуоресцентна светлина (W, D, N), Светкавица, CTE

Затвор 

Тип: Електронно контролиран фокален затвор с вертикален ход
Скорост: 1/8000 - 30 сек. и В

Режими на снимане 

Единичен кадър, Серия кадри (бърза, бавна), самоснимачка (12сек, 2 сек),автоматичен клин, автоматичен клин + самоснимачка, заключване на огледалото, заключване на огледалото + дистанционно управление
Серия Continuous (Hi): прибл. 5.2 кадъра в секунда
  - 40 кадъра буфер (JPEG),
  - 15 кадъра буфер (RAW(PEF)),
  - 14 кадъра буфер (RAW(DNG))
Серия Continuous (Lo): прибл. 3.3 кадъра в секунда
  - докато се напълни мемори картата (JPEG)
  - 17 кадъра буфер (RAW(PEF)),
  - 17 кадъра буфер (RAW(DNG))

Преглед 

Live View / Дигитален преглед / Оптичен преглед

Визьор 

Тип: Стъклена пентапризма
Матово стъкло: Natural-Bright-Matte III
Зрително поле: 100% от кадъра
Увеличение: 0.92X (с 50мм F1.4 обектив при безкрайност, -1m-1)
Корекция на диоптъра: -2.5 - +1.5м-1
Еye-relief: 21.1мм

Live View 

Тип: TTL чрез сензора
Зрително поле: 100% от кадъра
Дисплей: Увеличение (2X, 4X, 6X при AF режим, 2X, 4X, 6X, 8X, 10X при MF режим), помощна рамка
AF режими: Contrast detection + Face detection / Contrast detection / Phase difference detection

LCD дисплей 

Тип: TFT цветен LCD дисплей, с корекция на яркостта и цвета, 170° зрителен ъгъл и AR покритие
Размер: 3 инча
Резолюция: прибл. 921 000 точки

Вградена светкавица 

Тип: Вградена, сгъваема P-TTL, автоматично изкачаща, светкавица
Водещо число: 13 (при 100 ISO/m)
Ъгъл на покритие: 28мм (Приравнено към 35мм филм)
Компенсация на експозицията със светкавица: ±2 EV (1/2EV стъпки)

Синхронизация със светкавицата 

Схинхронизация с чехъл: 1/180 сек., P-TTL и високо-скоростна синхронизация
Схинхронизация с X-сокет: 1/180 сек.
Безжична синхронизация: при използването на безжична
P-TTL светкавица

Самоснимачка 

Електронно контролирана с закъснение от 2 или 12 секунди. Възможно е анулиране.

Главен бутон 

(1) ON; (2) OFF; (3) Преглед

Време 

Световно време: 75 града (28 часови зони)

Езици 

Английски, Датски, Италиански, Испански, Китайски (Традиционен), Китайски (Опростен), Корейски, Немски, Полски, Португалски, Руски, Турски, Унгарски, Финландски, Френски, Холадски, Чешки, Шведски, Японски

PictBridge 

В режим на отпечатване: Една снимка, Всички снимки, DPOF автоматично отпечатване

Интерфейси 

USB/Video, DC вход, Вход за кабелно дистанционно, X-синхрон контакт, HDMI
USB: USB 2.0 (HI-SPEED);
Видео изход: Съвместим с NTSC и PAL стандартите

Източник на енергия  

D-LI50, презареждаща се литиево-йонна батерия.
Отделно се предлага и AC адаптор.

Живот на батерията 

Брой снимки: прибл. 980 снимки (при нормално снимане), прибл 740 снимки (при 50% използване на светкавица)
Разглеждане на снимки: прибл. 330 минути разглеждане на снимки.
с D-BG2 съответно: прибл. 720 (при нормално снимане), 520 (50% светкавица), прибл. 330 минути

Размери 

130.5(Д) x 96.5(В) x 72,5(Ш)мм

Тегло 

750гр зареден и готов за работа с батерия и SD карта
670гр без батрии и SD карта.

 

* Животът на батерията показва приблизителния брой снимки, заснети по време на тествене според стандарта CIPA. Действителната производителност може да варира в зависимост от условията на работа.
** Според резултатите от вътрешно тестване.

 

Освен да пожелая на късметлиите „На фокус”,  друго не мога да кажа повече за този апарат.

Източник: Vip Trading - официален представител на Pentax за България

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ефективни пиксели 

14.6 мегапиксела

Сензор 

Общо пиксели: 15.07 мегапиксела
CMOS с филтър за основните цветове
23.4мм x 15.6мм

Дълбочина на цвета 

8 bit (JPEG) or 12 bit (RAW)

Разделителна способност 

JPEG: [14.6M] 4672 x 3104 пиксела, [10M] 3872 x 2592 пиксела, [6M] 3008 x 2000 пиксела, [2M] 1824 x 1216 пиксела
RAW: [14.6M] 4672 x 3104 пиксела
Видео: [0.9M] 1280x720 пиксела, 16:9; [1.6M] 1536x1024 пиксела, 3:2, [0.3M] 640x416 пиксела, 3:2

Чувствителност 

Автоматична настройка, Ръчна настройка: 100~3200 (през 1EV, 1/2EV или 1/3EV стъпка),
има възможност да се разшири до ISO6400, в режим B може до ISO1600 максимум

Стабилизация на образа 

Механизъм за отместване на сензора, макс. 4 бленди

Премахване на прах 

Механизъм за вибриране на low pass филтъра, SP покритие и система за предупреждение при прах

Формати на запис  

JPEG (Exif 2.21), RAW, DCF (Design rule of Camera File system), DPOF (Digital Print Order Form), PRINT Image Matching III

Формати на изображението  

Компресиран: JPEG - Baseline компресия
( :Премиум; : Най-добро, : По-добро, : Добро);
RAW+JPEG : възможно
Компресиран: RAW ( PEF )
Не компресиран: RAW ( DNG )
Видео: Motion JPEG (AVI) 30fps RAW ( DNG )

носител на информация 

SD и SDHC карти памет

Байонет 

PENTAX KAF2 байонет

Съвместими обективи 

Обективи с PENTAX KAF3-, KAF2-, KAF-, и KA- байонет.
* Power zoom функцията се поддържа. K-байонет обективите са използваеми с ограничения. S (М42), 67 и 645 обективите са използваеми с адаптор и ограничения.

Система за фокусиране 

Тип: TTL phase difference detection 11-точккова широка автофокусна система (SAFOX VIII+)
Режими:
 AF-S (единичен автофокус със заключване на фокуса);
 AF-C (следящ автофокус);
 MF (ръчен фокус)
Фокусиращи точки: Автоматичо, Избор, Централна
AF помощна лампа: да

Контрол на експозицията 

Мереща система: 77 зоново TTL мерене с отворена бленда (изолзваща автофокусната информация и др. технически данни от обектива)
Режими на мерене: (1) Полизонално мерене (2) Мерене с приоритет в центъра (3) Точково мерене
Диапазон на измерване: EV 0 - 22 (при стандартна светлочувствителност от 100 ISO с 50mm F1.4 обектив)
Програми: (1) Зелен режим (2) AE Програма [P] (3) AE Приоритет на светлочувствителност [Sv] (4) AE Приоритет на скорост [Tv] (5) AE Приоритет на бленда [Av] (6) AE Приоритет на бленда и скорост [ТAv] (7) Ръчно мерене [M] (8) Х скорост (9) Ръчна скорост [B]
Компенсация на експозицията: ±5 EV
Автоматичен клин: 3 или 5 кадъра със стъпака от ±0.5EV, ±1.0EV, ±1.5EV, ±2.0EV (при 0.5EV стъпкки) или ±0.3EV, ±0.7EV, ±1.0EV, ±1.3EV, ±1.7EV, ±2.0EV (при 0.3EV стъпки)
Заключване на експозицията: възможно

Разглеждане 

Една Снимка, Две Снимки, Индекс (4, 9 , 16, 32 или 81кадърчета), Увеличение (до 32X, възможно е скролиране), Преглед на папка, Завъртане на снимка, Слайдшоу, Хистограма, Прегорял/Черен участък, Календар
Дигитален Филтър: Toy Camera, Monochrome, Retro, Color, High Contrast, Soft, Extract Color, Star Burst, Water Color, Fish-eye, Pastel, Slim, Miniature, HDR, Base Tweaking, Custom

Баланс на Бялото 

Автоматичен, Дневна светлина, Сянка, Облачно, Ел. Крушка, Флуоресцентна светлина (W, D, N), Светкавица, CTE

Затвор 

Тип: Електронно контролиран фокален затвор с вертикален ход
Скорост: 1/8000 - 30 сек. и В

Режими на снимане 

Единичен кадър, Серия кадри (бърза, бавна), самоснимачка (12сек, 2 сек),автоматичен клин, автоматичен клин + самоснимачка, заключване на огледалото, заключване на огледалото + дистанционно управление
Серия Continuous (Hi): прибл. 5.2 кадъра в секунда
  - 40 кадъра буфер (JPEG),
  - 15 кадъра буфер (RAW(PEF)),
  - 14 кадъра буфер (RAW(DNG))
Серия Continuous (Lo): прибл. 3.3 кадъра в секунда
  - докато се напълни мемори картата (JPEG)
  - 17 кадъра буфер (RAW(PEF)),
  - 17 кадъра буфер (RAW(DNG))

Преглед 

Live View / Дигитален преглед / Оптичен преглед

Визьор 

Тип: Стъклена пентапризма
Матово стъкло: Natural-Bright-Matte III
Зрително поле: 100% от кадъра
Увеличение: 0.92X (с 50мм F1.4 обектив при безкрайност, -1m-1)
Корекция на диоптъра: -2.5 - +1.5м-1
Еye-relief: 21.1мм

Live View 

Тип: TTL чрез сензора
Зрително поле: 100% от кадъра
Дисплей: Увеличение (2X, 4X, 6X при AF режим, 2X, 4X, 6X, 8X, 10X при MF режим), помощна рамка
AF режими: Contrast detection + Face detection / Contrast detection / Phase difference detection

LCD дисплей 

Тип: TFT цветен LCD дисплей, с корекция на яркостта и цвета, 170° зрителен ъгъл и AR покритие
Размер: 3 инча
Резолюция: прибл. 921 000 точки

Вградена светкавица 

Тип: Вградена, сгъваема P-TTL, автоматично изкачаща, светкавица
Водещо число: 13 (при 100 ISO/m)
Ъгъл на покритие: 28мм (Приравнено към 35мм филм)
Компенсация на експозицията със светкавица: ±2 EV (1/2EV стъпки)

Синхронизация със светкавицата 

Схинхронизация с чехъл: 1/180 сек., P-TTL и високо-скоростна синхронизация
Схинхронизация с X-сокет: 1/180 сек.
Безжична синхронизация: при използването на безжична
P-TTL светкавица

Самоснимачка 

Електронно контролирана с закъснение от 2 или 12 секунди. Възможно е анулиране.

Главен бутон 

(1) ON; (2) OFF; (3) Преглед

Време 

Световно време: 75 града (28 часови зони)

Езици 

Английски, Датски, Италиански, Испански, Китайски (Традиционен), Китайски (Опростен), Корейски, Немски, Полски, Португалски, Руски, Турски, Унгарски, Финландски, Френски, Холадски, Чешки, Шведски, Японски

PictBridge 

В режим на отпечатване: Една снимка, Всички снимки, DPOF автоматично отпечатване

Интерфейси 

USB/Video, DC вход, Вход за кабелно дистанционно, X-синхрон контакт, HDMI
USB: USB 2.0 (HI-SPEED);
Видео изход: Съвместим с NTSC и PAL стандартите

Източник на енергия  

D-LI50, презареждаща се литиево-йонна батерия.
Отделно се предлага и AC адаптор.

Живот на батерията 

Брой снимки: прибл. 980 снимки (при нормално снимане), прибл 740 снимки (при 50% използване на светкавица)
Разглеждане на снимки: прибл. 330 минути разглеждане на снимки.
с D-BG2 съответно: прибл. 720 (при нормално снимане), 520 (50% светкавица), прибл. 330 минути

Размери 

130.5(Д) x 96.5(В) x 72,5(Ш)мм

Тегло 

750гр зареден и готов за работа с батерия и SD карта
670гр без батрии и SD карта.