Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

Panasonic DMC-TZ10Фотоапарат с 25mm ултра широкоъгълен обектив с възможност за 12х оптичен зум (16х интелигентен зум) и възможност за запис на видео в режим AVCHD Lite и при наличен GPS.

12.1-мегапикселовият DMC-TZ10 е с 25mm широкоъгълен f/3.3-4.9 LEICA DC VARIO-ELMAR обектив с 12x оптично приближаване (еквивалент на 35mm фотоапарат: 25-300mm) в компактен корпус. 25mm-ият широкоъгълен обектив е с приблизително двойно по-голям обсег на заснемане от този на стандартния 35mm обектив. Мощното 12х увеличение може да се използва и при запис на клип. В режим 3-мегапикселова резолюция, функцията Допълнителен оптичен зум (Extra Optical Zoom) осигурява допълнително - до 23.4х - увеличение чрез използване на централната част на CCD матрицата.

Panasonic DMC-TZ10

Технологията интелигентна резолюция (I.R) придава позволява цифровите ви изображения, направени след приближаване, да изглеждат също толкова качествени колкото и обикновените кадри. изображението е разделено на контурни зони, зони с основните образи и фонови зони. Върху всеки вид област се прилага оптималната за изображението обработка. Това позволява до 16х интелигентно приближаване, което е 1.3 пъти по-голямо от стандартното увеличение, като при това качеството на изображението е почти същото. Също така технологията интелигентна резолюция постига отчетливи изображения в режими, които използват по-малко пиксели с цел по-висока чувствителност и висока скорост.

DMC-TZ10 може да записва HD клипове при 720 пиксела в режим AVCHD Lite с висококачествения звук на Digital Stereo Creator. Предлага се и форматът Motion JPEG (1,280 x 720 пиксела). Достатъчно е едно натискане на бутона Motion Picture и вие вече снимате. Можете да активирате и режим iA за запис на клип. Когато DMC-TZ10 свържете Panasonic VIERA чрез опционален мини HDMI кабел можете да използвате дистанционното на телевизора за удобство при възпроизвеждането.Panasonic DMC-TZ10

DMC-TZ10 съдържа функцията режим Пътуване с GPS. Можете лесно да преминете в режим Пътуване от горното меню и да организирате информацията касаеща пътуването ви. При снимане снимката ви ще съдържа информация за мястото и времето (в съответния часови пояс) на заснемането, извлечена от GPS. При възпроизвеждане е възможно автоматичното сортиране и слайдшоу по място на заснемането. Освен това към DMC-TZ10 са добавени режимите P/A/S/M. Можете да се наслаждавате на снимки по време на път с настройки, които дори не знаете, че се променят.

POWER O.I.S. почти удвоява мощността на корекциите, туширащи трепването на ръката в сравнение със стандартния MEGA O.I.S. Ето защо можете да правите великолепни нощни снимки, без те да са замъглени. С активирането на POWER O.I.S., интелигентния ISO контрол, идентификацията на лица AF/AE с разпознаване на лица, интелигентния селектор на сцени с режим Залез, интелигентната експозиция и Проследяващия автофокус, фотоапаратът върши цялата работа в режим iA. А режим Щастие е нововъведението в DMC-TZ10, като той оптимизира цветовото насищане и яркостта на сцените, които ще помните дълго.

Информация: www.panasonic.bg