Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

proletТака де знам, че заглавието звучи малко странно, но като се има предвид новата гама която представя Никон в 3 от сериите си -  цели 9 модела.... В най-високия клас компактни фотоапарати -  Nikon COOLPIX P300 и Nikon COOLPIX P500. В S серията попълненията са 5 - COOLPIX S2500, COOLPIX S3100, COOLPIX S4100, COOLPIX S6100 и COOLPIXS9100. И накрая в L новите модели са 2 - Nikon COOLPIX L23 и COOLPIX L120.

Разглеждайки релийзите се чудех дали да пиша по-подорбно за някой или по малко за всички .. и в крайна сметка се спрях на второто, въпреки изобилието от информация с която разполагах...

Както винаги дори в малкия клас марката винаги се стреми да бъде на ниво и в случая определено вдига летвата за опции и качество в компактния клас. До скоро любимият на някои Р100 вече е заменен с представения Р500 а Р300 е абсолютно нововъведение в гамата. И двата модела са снабдени с 12мрх  CMOS сензор и осигуряват висока рязкост на изображението, висока чуствителност и дават много добри резултата независимо дали снимате при слабо осветление или ярка светлина. Е разбира се по-запалените като мен веднага ще си кажат „ а бе нищо не може да се сравни със сменяемата оптика, тежкото тяло .. „ и т.н. Разбира се никой не го отрича но какво ми направи впечатление тук – Р300 има напълно нов разработен f/1,8, 24 мм обектив който според думите на продуктовия мениджър на Никон  би трябвало да задоволи ентусиастите любители. Освен това той използва стъкло от Nikon с висок коефициент на пречупване, за да осигури резки снимки с висок контраст. Опцията за високоскоростно снимане също ви гарантира прекрасен резултат. А за любителите на видеото - необходимо е просто да превключат на запис на видеоклипове с HD 1080 точки и стереозвук. Другото учудване в този клас идва от втория модел - Р500 има 36 кратно увеличение, LCD монитор с 921 000 точки с висока резолюция и възможност за накланяне, както и функция за записване на клипове с пълна HD резолюция - отново перфектни резултати. Предполагам онези които ще го ползват ще останат приятно изненадани от лекотата, с която апарата превключва например при заснемане на състезания - отдалечени обекти и тяхното приближаване.

nikonp5  nikonp6

пълните характеристики тук:
http://www.nikon.bg/bg_BG/product/digital-cameras/coolpix/performance/coolpix-p500
http://www.nikon.bg/bg_BG/product/digital-cameras/coolpix/performance/coolpix-p300

Новите модели в L серията на марката са Nikon COOLPIX L23 и COOLPIX L120. Прекрасна серия където всеки може да намери нещо за себе си. Линия с изключителен и стилен дизайн. Френдли меню, функционалност, качество на изображението са само малка част от плюсовете. Специално за онези които правят първите си стъпки L23 е прекрасен старт, както биха уверили от компанията. Мъникът е снабден със CCD сензор с резолюция 10,1 мегапиксела, което гарантира получаването на невероятно детайлни снимки и широкоъгълен обектив с 5-кратно увеличение , който пък ви позволява да уловите всичко с висока рязкост.

Колкото до L120 - хич не е за подценяване. С вариообектива си с голямо увеличение и с възможността за запис на HD (720 точки) клипове COOLPIX L120 предлага невероятна технология, която е лесна за използване, за да гарантира, че ще уловите надеждно всички важни моменти.

Подробните характеристики и за двата тук
http://www.nikon.bg/bg_BG/product/digital-cameras/coolpix/life/coolpix-l120
http://www.nikon.bg/bg_BG/product/digital-cameras/coolpix/life/coolpix-l23

nikonp3  nikonp4

Най- много са новите модели в S серията – цели 5  - COOLPIX S2500, COOLPIX S3100, COOLPIX S4100, COOLPIX S6100 и COOLPIX S9100.

Е тук отново има наследници: S3100, свръхтънкия и стилен наследник на изключително популярния S3000 комбинира обектив NIKKOR с 5-кратно широкоъгълно увеличение и 14-мегапикселов CCD сензор за изображения, за да осигури изключително качество в  детайлте, дори при големи разпечатки. И за да е още по-весело се предлага в седем цвята. Специално снабден с интелигентна система за портрети за онези които обичат да запечатвата тези емоции – и това не е всичко – има малки сладки функции като "Таймер за усмивки”, „Предупреждение за мигване” и „Омекотяване на кожата” на които можете да се доверите (хех ако не вярвате на фотографа си).

Няколко стъпки напред S4100 е представен не само като стилен, но и като супер интелигентен заради възможностите на сензорния си екран - 7,5 см (3-инчов) LCD със сензорно управление, 460 000 точки за висока резолюция, и все пак  достатъчно тънък, за да се класифицира като “джобен" и да е с вас постоянно.

Продължаваме нагоре – усъвършенствани функции, отново тънко тяло но повече екшън. S6100 - широкоъгълен обектив със 7-кратно увеличение, 16-мегапикселов сензор за изображения и удоволствието да запечатате движението без проблем. Апаратът има 4 различни функции за намаляване на размазването. Намаляването на вибрациите чрез отместване на обектива е само една от тях.

И последният на върха S9100 не случайно  – за всички които обичат панорамите.  S9100 е снабден с широкоъгълен обектив NIKKOR, с 18-кратно увеличение, еквивалент на 25 мм - 450 мм. Опции за увеличение, които е трудно да повярваш  че са побрани в толкова фино и тънко тяло. В допълнение вградената функция за панормани снимки която позволява панорамиране -  360° и 180°.  Разбира се това не е всичко има още куп функции и подобрения благодарение на които ще постигнете завидни резултати и най-вече ще си доставите удоволствие.

nikonp1  nikonp2

nikonp8  nikonp7

http://www.nikon.bg/bg_BG/product/digital-cameras/coolpix/style/coolpix-s9100
http://www.nikon.bg/bg_BG/product/digital-cameras/coolpix/style/coolpix-s6100
http://www.nikon.bg/bg_BG/product/digital-cameras/coolpix/style/coolpix-s4100
http://www.nikon.bg/bg_BG/product/digital-cameras/coolpix/style/coolpix-s3100
http://www.nikon.bg/bg_BG/product/digital-cameras/coolpix/style/coolpix-s2500