Оценка на читателите: / 12
СлабоОтлично 
BenQ G1 - бюджетен фотоапарат с много ръчни настройки 4.7 out of 5 based on 12 votes.

Нов фотоапарат BenQ G1 2012Когато си помислите за производство на фотоапарати, надали BenQ е първата компания, за която която се сещате. Макар тайванците да са по-добри в сферата на проекторите и мониторите, един от най-новите им модели фотоапарати - G1 има огромния потенциал да се нареди редом с конкурентните модели от ниския клас.

BenQ G1е компактен фотоапарат с доста приличен ръчен контрол. Въпреки, че има малко бутони, достъпът до всичките му функции е бърз и лесен. Другото предимство на модела е обектива с 4,6-кратен оптичен зуум, който позволява апертура f/1.8 в широкоъгълен режим и f/4.9 в телефото режим.

Да обърнем внимание и на дизайна и практичността при BenQ G1. Той може да се похвали с подвижния си 3-инчов екран с VGA резолюция и с дебелина от само 26 милиметра - по-малко от Canon S100 или който и да е друг компактен апарат с разширени настройки.

Да вземем да си поговорим и за недостатъци. Най-големият недостатък на BenQ G1 е неговия сензор, който е два пъти по-малък от сензорите, които използват повечето компактни фотоапарати. Както може би предполагате, 14-мегапикселовата CMOS матрица не е толкова добра, колкото BSI CMOS сензорите, които все по-често се използват в компактните модели от по-висок клас.

Фотоапаратът BenQ G1 е с цена от 239 евро.

Нов фотоапарат BenQ G1 2012
Нов фотоапарат BenQ G1 2012
Нов фотоапарат BenQ G1 2012