Оценка на читателите: / 9
СлабоОтлично 
Кои са най-добрите смартфони за правене на снимки? 5.0 out of 5 based on 9 votes.

Снимки със смартфонАко сте забелязали все повече хората използват своите смартфони, когато се снимат на публични места, на партита или сред природата.

Някога е доста по-бързо и по-удобно да извадиш телефона от джоба и да снимаш, отколкото да помъкнеш отделно някоя обемиста фото камера.

Е разбира се, когато говорим за качество, смартфоните все още не могат да достигнат качество на изображението като на огледално-рефлексния фотоапарат. Но когато не се занимаваш професионално с фотография, новото поколение смартфони на големите компании предоставят достатъчно добри възможности за снимки, благодарение на все по-усъвършенстваните си камери.

снимки със Samsung galaxy s5Водещи анализатори проведоха тестове с някои от най-популярните смартфони на пазара и стигнаха до заключението, че Galaxy S5 и Xperia Z2 са най-добри за снимане. Технологичната играчка на Samsung обаче е с едни гърди пред отрочето на Sony, тъй като има малко предимство свързано с качеството при снимане на клипове.

Samsung Galaxy S5 има 16-мегапикселов ISOCELL сензор и записва видео с цели 30 кадъра в секунда. Системата му за автофокус е доста ефективна и прецизна и е възможно снимане дори при слабо осветление. Смартфонът използва модерна технология, с която намалява електрическите смущения с около 30%.

снимки със Sony Ericsson Xperia Z2Sony Xperia Z2 е с 20,7-мегапикселова камера с автофокус и LED светкавица. Едно от големите предимства на модела, е че може да записва видео не само с HD , но и с 4K резолюция. 2,2-мегапикселовият сензор от предната страна на смартфона, може да се използва за видеоразговори.Като цяло разликата между двата телефона в качеството на снимане е минимална и надали ще се усети от повечето потребители.

Снимки със смартфон

Другите смартфони, които предлагат много добри възможности за фотография, според анализаторите са iPhone 5S, Sony Xperia Z1 и Nokia 808 PureView.