Оценка на читателите: / 8
СлабоОтлично 
Lily - камерата дрон, която те следва, лети и снима 5.0 out of 5 based on 8 votes.

Lily Camera drone 2016

В последно време станаха много модерни спортните екшън камери (като GoPro примерно), с които можеш да заснемеш невероятни сцени докато спортуваш или се занимаваш с нещо екстремно. Закачаш камерата и снимаш това, което виждаш.

Страхотно е, но има случаи, когато искаш да снимаш отстрани, а не от първо лице спускане със ски или сноуборд, плуване с лодка в буйна река или нещо друго. Тогава на помощ идва едно ново изобретение наречено Lily - квадрокоптер (quadrocopter) и смарт камера в едно.
След като изгледате видеото по-долу с това наистина великолепно устройство, сигурно ще ви се прииска да го имате. Аз поне бях страшно впечатлен от видяното.

Lily Camera drone 2016

След като хвърлиш Lily във въздуха, смарт-камерата започва да лети и да те следва. Може да се движи пред теб или да те следва и да снима приключенията ти от разстояние 1,75 до 30 метра. Като максималната височина на която лети е 15 метра.  Също така Lily има доста интересен режим на летене - движи се в кръг около група от хора и може да се заснемат фотографии и видео по подадена команда.

Устройството се управлява чрез дистанционно наподобяващо ръчен часовник и е водозащитено за любителите на водните спортове.

Lily Camera drone 2016

Ето малко технически характеристики на Lily:

Габаритни размери: 26,1 х 26,1 х 8,18 см
Тегло: 1,3 кг
Батерия достатъчна да издържи 20 минутен полет с време на зареждане 2ч
Памет: 4 GB флаш диск
Външна памет: слот за microSD карти

Lily Camera drone 2016

Тази причудлива смарт камера дрон ще бъде пусната в продажба в началото на 2016г и очакваната й цена е около $999. Ще има опция и за предварително поръчване (preorder) на цена от $499

Не знам за вас, но аз вече счупих прасенцето касичка и взех да броя и да мечтая за Lily.