Оценка на читателите: / 3
СлабоОтлично 
Стартира производството на YoCam - най-малката в света херметична видеокамера 4.7 out of 5 based on 3 votes.

YoCam мини видеокамера за видео и снимки

Доста интересен проект спечели сърцата на инвеститорите и събра над 840 000 долара в популярния сайт за финансиране kickstarter.com.
Според създателите на YoCam - това е най-малката в света херметична видеокамера с габарити 85 х 30 х 21 мм, тежаща само 55 грама.

Нека не ви заблуждава малкият размер на това устройство. "Под капака му" се крие истински малък звяр, който може да записва видео със скорост от 30 до 120 кадъра в секунда и с резолюции 720p, 1080p и 2.7k.

YoCam е изключително удобно устройство не само заради малките си размери. С видеокамерата можете да записвате в реално време буквално всяка една своя стъпка, закрепяйки го на всевъзможни места. На джоба си, на колана, на каската ако карате колело или мотор, на сърфа, на скейта или на делтапланера. YoCam може да се използва като екшън камера, видеорегистратор в колата, а защо не и като охранителна камера. Направете си бързо селфи или го закачете на каишката на домашния любимец, за да заснемете част от приключенията му.

YoCam мини видеокамера за видео и снимки

Мини камерата разполага със стабилизация на изображението и широкоъгълен обектив с апертура F2.0 и с ъгъл на снимане от 140 градуса. Интерес придизвиква и наличието на безжична връзка чрез Wi-Fi и Bluetooth, както и възможността да снимате с YoCam под вода, на дълбочина от цели 6 метра.

YoCam мини видеокамера за видео и снимки

Добре звучи нали? Но какво и да ти говорят, винаги накрая става дума за пари. Затова да не пропуснем да уточним, че мини камерата YoCam ще се продава на цена от 200 долара (базовия модел). Остава да изчакаме появяването й на пазара и да се впуснем в екшън приключение.