Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

nikon_dx_mc_85_vr_l-1300x201За всички любители на макро снимките Nikon Europe обяви излизането на пазара на новия компактен и лек макро обектив с формат DX и висококачествена оптика AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR. Снабден със системата за намаляване на вибрациите на Nikon от второ поколение (VR II) и с отношение на възпроизвеждане 1:1, той е перфектният избор за изследване на света на фотографията в близък план.

Зураб Кикнадзе, продуктов мениджър за лещи, аксесоари и софтуер в Nikon Europe, казва: „Обективите като този наистина разкриват съзидателни възможности, надхвърлящи тези на стандартните комплекти обективи. AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR е компактен и лек, така че създава добър баланс с цифровите огледално-рефлексни фотоапарати, като D90 и D5000”.

Елате по-близо, стойте стабилно
Идеален за новаците във фотографията в близък план, AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR има отношение на възпроизвеждане 1:1, което позволява на фотографите да снимат в близък план изключително изящни тъкани и детайли от живата природа, дори фината структура на листенцата на цветята или крилата на насекомите. И като връх на всичко това системата VR II осигурява едновременно стабилно изображение във визьора при композиране на снимката и по-голяма рязкост при ниски скорости на затвора или при снимане на видео клипове.

Красиво балансиран, за да го носите навсякъде
Форматът DX на Nikon има компактен и лек коефициент на формата, така че създава добър баланс с цяла гама цифрови огледално-рефлексни фотоапарати на Nikon, като D90 и D5000. Със зрителен ъгъл, еквивалентен на 127,5 мм при формат FX/35 мм, той разширява опциите, предлагани от обективите в стандартния комплект, и е идеален за портрети или снимки в естествена обстановка.

z36sr8krmio22c9y0m46amh3hfyyrcqq

Финалният щрих
Получилото признание ED стъкло на Nikon осигурява получаване на изображения с висок контраст и отчетливост при атрактивно размазване на фона благодарение на заоблената бленда с 9 пластини. SWM осигурява безпроблемен дискретен автофокус, а предният елемент, който не се върти, позволява използване на аксесоари за светкавица, монтирани на обектива, като комплектът за осветяване за близък план SB-R1C1.


Технически характеристики

- Фокусно разстояние: 85 мм
- Макс./мин. бленда Макс.: f/3.5 Мин.: f/32
- Конструкция на обектива: 14 елемента/10 групи (един ED стъклен елемент)
- Зрителен ъгъл: 18°50′
- Брой пластини на диафрагмата: 9 (закръглени)
- Минимално фокусно разстояние: 28 cм
- Размер на филтъра/прикрепването 52 мм (не се върти)
- Размери: 73 x 98.5 мм
- Тегло: 355 гр

nikkor85macro

: Aspherical lens elements : Super ED glass elements : ED glass elements

Източници: NIkon Europe, ФотоКулт