Оценка на читателите: / 1
СлабоОтлично 
Noise Buster 7.0 за цветен и светлинен шум 5.0 out of 5 based on 1 votes.

noise buster 7Компанията Akvis Software представи Noise Buster 7.0 за Windows и Macintosh. Akvis Noise Buster успешно редуцира както цветният, така и светлинният шум в дигиталните изображения без размазване ръбовете на обектите. 

Сред подобренията в новата версия  на програмата са обновеният интерфейс, поддръжката  на 64-bit файлове, съвместимост с Adobe Photoshop Elements 8, Windows 7 и Mac OS X 10.6, по-интуитивна работа в прозореца за предварителен преглед (Preview Window), табове Преди / След и др.

Akvis Noise Buster се продава за $49, като регистрираните досегашни потребители могат да ъпгрейднат безплатно.

Още по темата:

Премахването на шума е един от задължителните етапи при предварителната обработка на повечето фотографии. Добре е тази процедура да се направи в самото начало, отколкото в процеса на редактиране внезапно да се получат цветни петна.noise buster

AKVIS Noise Buster подтиска шумовете от матрицата на цифровия апарат и шумовете появяващи се при сканиране на фотографии, намалява зърнистостта и отстранява нееднородните цветни петна на изображенията, съхранявайки детайлите и рязкостта на границите.

Програмата премахва както яркостния шум, така и цветовия (хроматичния). Първия се проявява във вид на изкривяващи елементи, различаващи се по яркост (например, неравност на кожата), втория — във вид на малки петна, имащи различие в цвета (например, неуместни червени или сини петна). Noise Buster се справя със своята задача и в единия и в другия случай.

Официален сайт: http://akvis.com/en/noise-buster/index.php