Оценка на читателите: / 0
СлабоОтлично 

cityscapes_4a761ab5a793eПанорамата над града може да впечатли всеки фотограф, без значение колко пъти той или тя са го запечатали на филм преди. Макар че бихте си помислили: да заснемеш сгради от бетон и стомана, не е особено „обаятелно” или интересно, фотографията е съхранила вълнуващи и невероятни градски пейзажи.

От хората на местата  до различни ситуации, има много снимки които само чакат да бъдат открити в сърцето на града и неговите покрайнини, така че ако имате камера и сте готови, ето няколко идеи и съвети, които ще ви помогнат:

*Градският пейзаж не е само в сградите и изумителния хоризонт. В действителност, много от „градските” фотографи избират да заснемат различни хора в ситуация - които отиват на работа например или пък намират интересни и хумористични или табели и други места.
* Някои фотографи откриват очарованието да уловиш небето между два небостъргача (или високи сгради), което им позволява да обхванат и върховете на сградите от ниска гледна точка.
* Стъклените фасади на високите сгради се превръщат в доста предпочитани теми за снимки, особено ако успеете да уловите отражението на други сгради или хора в определени часове на деня, когато светлината е подходяща.
* Ако снимате през нощта, не забравяйте да се съобразите с естествените светлинни условия и да настроите фотоапарата така че да компенсира интензивната яркост на градските светлини.

perth

* Силуетът на града изглежда прекрасно, ако настройките на апарата са правилни. Някои хора го правят от първия път, докато други трябва да продължим да работим доста, преди да успеем да получим идеален силует.
* Един от най-подходящите моменти за снимка на града е по здрач, когато слънцето залязва - светлината не е твърде остра.

Има няколко правила които трябва да се имат предвид, когато снимате градски пейзаж :

* Ако сте професионален фотограф, може да се наложи да поискате разрешение за да заснемете някои места или хора , дори и ако не планирате да използвате снимките за търговски цели.

* Ако използвате статив, уверете се, че не пречите на пешеходци или на трафика.

* И преди да посетите града, отделете известно време, за да се запознаете с неговата история и култура, а също и направете списък на всички по-важни и исторически сгради и места, които са интересни

cityscape-photography