Оценка на читателите: / 11
СлабоОтлично 
Да си направим палатка за продуктова фотография 4.6 out of 5 based on 11 votes.

 Направи си сам палатка за фотография
Днес ще ви покажем как лесно и евтино може да си направите палатка за продуктова фотография.
Интернет става все по-популярно място за търговия и тези от вас, които продават онлайн, знаят много добре колко е важно снимките на продуктите да са качествени. Не върви да поставиш в онлайн магазина снимки правени с телефон или такива с неподходящ фон и осветление.
Нито потребителите ще са доволни, че не могат да различат продуктите, нито вие ще сте очаровани от продажбите. Затова е нужно да се вземат спешни мерки и фотографиите да "заработят" за нас.

Тази палатка би била подходяща и за хората, които се занимават с продуктова сток фотография.
Едно от нещата, които са почти задължителни ако ще снимате хромирани, стъклени или огледални повърхности е палатката за продуктова фотография.
Предимството й пред това да направите снимки в открито пространство, е че ще "обградите" продукта с бяла светлопропусклива материя, ще омекотите осветлението и ще премахнете всички излишни отблясъци.

Тези от вас, които обичат нещата ръчна изработка и искат да спестят някой лев от покупката на скъпо фотооборудване, нека си приготвят следните неща:

- Сгъваем кош за пране / играчки
- Бял плат
- Бяла хартия (картон)
- Ножици, телбод и маркер

Направи си сам палатка за фотография

След като сте приготвили всичко е време да започваме с майсторенето на палатката за продуктова фотография.

Сложете белият плат на масата и изрежете 3 парчета, с които ще закриете 3-те страни на коша за пране. Можете да отпуснете малко плат, за да може като го закрепите, след това да изрежете излишното.

Направи си сам палатка за фотография

Направи си сам палатка за фотография

Изрежете мрежичката от коша, като оставите да има само горе и долу. Вижте на снимката как трябва да се получи:

Направи си сам палатка за фотография

Поставете в коша бялата хартия (картон), премерете и отбележете с маркера къде да изрежете след това.

Направи си сам палатка за фотография

След като поставите хартията вътре в палатката, закрепете нарязаните парчета плат с помощта на телбода. Ако нямате телбод, може да зашиете.

Palatka za produktova fotografiq

Получи се добре нали? Е, не е най-голямата красавица, но няма да я водим на изложение, а ще върши полезна работа. Сега остава да приготвите продуктите, които ще снимате, да нагласите светлината и да се развихрите с фотоапарата.