Оценка на читателите: / 1
СлабоОтлично 
Как да си измайсторим кутия за снимачната техника с минимален бюджет? 5.0 out of 5 based on 1 votes.

Как да си направим кутия за фото техника

Сдобили сме се със скъп фотоапарат, който пазим като очите си и за някои елементи от апаратурата ни за снимане се нуждаем от допълнителна защита, особено, ако се налага да работим на открито. Марковите чанти и кутии са изключително скъпи и за някои хора недостъпни. Ето как бързо можем да си направим твърд защитен калъф с подръчни материали. Аз, всъщност, използвах част от опаковката, с която ми беше доставен апарата. Въпреки, че това не е най- удачното решение за всяка една част от апаратурата ми, често е по- бърз и сигурен начин за защита.

Аз наскоро започнах да използвам по-скъпа техника, с чувствителна електроника вътре, която държах да предпазя, когато ходех на снимки. Но какво да правим, ако нямаме твърда кутия за съхранение?
Тъй като фотоапаратът ми имаше много аксесоари, бях запазила картонената кутия, с която дойде. Трябваше да пазя всички тези части невредими. За щастие, тя бе снабдена с твърда вложка от пяна и имаше място за почти всички части.
Е, вече знаех какво да правя!

КАКВО ЩЕ ВИ Е НЕОБХОДИМО ЗА ИЗРАБОТКАТА? 

Всичко, от което имате нужда, се намира във вашия дом.
една  малка кутия за инструменти
вложката от пяна на кутията от покупката
силикон (или друга пяна с пластмасово лепило)
полиуретанова спрей- пяна - не забравяйте да вземете от вида, който се продава с дълга дюза
малко уплътнения
По- добре използвайте вложката, която е от опаковката, защото е с по- добро качество, отколкото твърда пяната "купена" за случая.

1. ПОДГОТВЕТЕ КУТИЯТА

Как да си направим кутия за фото техника

Изпразнете напълно кутията. Уверете се, че е чиста. Ще слагаме лепило и полиуретан, които трябва да прилепнат добре.

2. ПОСТАВЕТЕ ПЯНАТА

kutiq za fotografska tehnika 05

Следващата стъпка е да поставите неподвижно вложката от пяна във вътрешността на кутията. Ще направим това чрез поставяне на силикон в долната част на вложката и я ще я притиснем към вътрешността на кутията.
Нанесете по-голямо количество силикон на дъното на вложката и преди да изсъхне, притиснете вложката към дъното на кутията.

Как да си направим кутия за фото техника

3. ДА ОБЕЗОПАСИМ КУТИЯТА

Последната стъпка е да уплътним кутията с полиуретанова пяна. Това ще обездвижи вложката и ще поеме всяко движение във вътрешността.
Впръскайте от пяната през дюзата в свободното място между вложката и кутията. Полиуретанът се разширява, така че не прекалявайте, винаги можете да добавите още малко по- късно. Ако размажете някъде, бързо изтрийте с влажна кърпа.
След първия слой, изчакайте малко и направете втори слой.

kutiq za fotografska tehnika 07

Последната стъпка е да защитите капака. Аз използвах няколко листа пяна, които съм си заделяла и ги сложих на горния капак, така апаратурата няма да се повреди от досега до капака. Това е евтино решение за създаване на твърд калъф за скъпата ви апаратура. Бъдете креативни и използвайте всяка оригинална идея в практиката ви на фотограф, независимо дали сте професионалист или любител.
Разбира се най-лесно е да си купите готова чанта за апарата, но колко по- забавно би било да сътворим лично наша, предназначена точно за собствените ни нужди и вкус.
Винаги можете да украсите кутията и отвън, за да покажете индивидуалност, но не прекалявайте.